Vakantie

Nieuw jaar, nieuwe kansen: waar gaat jouw 2021-vakantie heen?

Het jaar 2020 is zeker niet uitgegroeid tot wat we er wellicht van hadden verwacht. De pandemie die uitbrak had impact op zowat alle facetten van het leven. Ook zorgeloos vakantie vieren werd een stuk moeilijker. Voor je vakantie in 2021 lijkt het echter dat er weer meer mogelijkheden gaan zijn. Akkoord, de eerste maanden van dit nieuwe jaar zullen nog lastig worden, maar bij het aanbreken van het voorjaar zou dit weleens kunnen kantelen. In de zomer en het najaar kun je misschien zelfs weer gewoon naar het buitenland reizen, zo vermoeden deskundigen. Het is dus heel legitiem als je alvast begint met het maken van nieuwe vakantieplannen. Plannen dit vanaf pakweg halverwege 2021 vervolgens ook echt uitgevoerd kunnen worden, welteverstaan. Dat het maken van vakantieplannen en het daadwerkelijk op vakantie gaan belangrijk is, staat overigens buiten kijf. Lees verder als je daar het fijne van wilt weten.

Vakantie

Waarom is het belangrijk af en toe vakantie te vieren?

Even een paar weken niet werken en derhalve uitrusten is voor iedereen goed. Beter is het zelfs als je dan ook daadwerkelijk voor minimaal een paar dagen op een vakantiebestemming bivakkeert. Een vakantie geeft brengt namelijk de volgende positieve uitwerkingen met zich mee:

  • Een vakantie zorgt ervoor dat je echt even uit de dagelijkse sleur van bezigheden en verplichtingen komt. Dit zorgt voor ontspanning en het laten vallen van stress.
  • Op vakantie komen echt goede gesprekken met je gezinsleven weer eens los. In de hectiek van alledag lukt dat niet altijd.
  • Je hebt tijd om volop leuke dingen te doen met elkaar.
  • Tijdens vakanties ben je vaak veel buiten. Dit is goed voor de gezondheid, want je vitamine D-gehalte gaat hierdoor omhoog.
  • Je kunt nieuwe plekken leren kennen en bezichtigen. Zo leer je weer iets meer over de wereld.
Hoger veiligheidskundige

Dit is het nut van een hoger veiligheidskundige

Heb je advies nodig over het optimaliseren van de veiligheid binnen je bedrijf? Het is van groot belang dat dit goed geregeld is. In het geval van nood moet snel en kordaat gehandeld worden. Door te zorgen voor de juiste mate van veiligheid kun je niet alleen goed handelen bij een calamiteit, maar kun je deze in de eerste plaats ook voorkomen. Dit kun je doen met de hulp van een Hoger Veiligheidskundige (HVK). Een HVK is een adviseur die alles weet over het inventariseren en evalueren van risico’s en het beoordelen van veilige werksituaties. Een Hoger Veiligheidskundige inhuren zorgt ervoor dat je een analyse krijgt van de veiligheid en gezondheid binnen je bedrijf.

Hoger veiligheidskundige

Wat doet een Hoger veiligheidskundige?

Een Hoger Veiligheidskundige analyseert de huidige processen, adviseert en schrijft beleid. Dit doet de HVK onder andere door het ontwikkelen en integreren van een Arbo-management en door trainingen aan management en medewerkers. Deze trainingen gaan over het beheersen van veiligheids- en gezondheidsrisico’s. Het voordeel van een Hoger Veiligheidskundige is dat hij of zij precies weet welke risico’s er zijn binnen een organisatie en hoe deze zoveel mogelijk beperkt kunnen worden. 

Met het inschakelen van een Hoger Veiligheidskundige wordt de Arbozorg geïntegreerd in de bedrijfsprocessen. Hiervoor krijgt het management adviezen over hoe dit kan worden gerealiseerd. De HVK is niet alleen getraind in het geven van adviezen en het analyseren van het huidige beleid. Ook is de Hoger Veiligheidskundige klantgericht, creatief, onafhankelijk en kwaliteitsgericht. Een HVK inhuren? Kijk naar de mogelijkheden bij G4S Safety Solutions. 

podotherapie

Is podotherapie in Nederweert iets voor jou?

Vraag jij je af of je baat kunt hebben bij de podotherapie in Nederweert? Lees dan snel verder. Als jij klachten ervaart aan de voeten of klachten die het gevolg kunnen zijn van een scheefstand in de voeten dan is de kans groot dat een podotherapeut je kan helpen. Als je namelijk (doorgaans onbewust) scheef loopt dan moeten je benen, heupen en rug deze houding constant corrigeren. Dit kan resulteren in pijn en stijfheid. Bij de podotherapie in Nederweert kunnen ze orthopedische steunzolen op maat maken, die jouw houding corrigeren. Daardoor hoeft de rest van je lichaam dat niet meer te doen en verdwijnt de pijn.

podotherapie

Podotherapie bij complexere ziektebeelden

Daarnaast kan podotherapie ook goed helpen bij mensen die klachten ervaren als gevolg van diabetes of reuma. De gewrichten kunnen zijn aangetast, de doorbloeding is verminderd en soms heeft men zelfs minder gevoel in de voeten. Podotherapie richt zich op het verminderen van de klachten door de druk op de voeten te verlagen, en zo pijnlijke plekken te ontzien. Je kunt overigens ook bij de podotherapie in Nederweert terecht voor makkelijker te verhelpen klachten. Je kunt daarbij denken aan schimmelnagels, overtollig eelt en ingegroeide teennagels. Een podotherapeut is ook daarin gespecialiseerd en kan je een medische pedicure geven.

kantoren schoonmaken

Kantoren schoonmaken is erg veel werk

Wanneer je meerdere kantoren in je bezit hebt en deze verhuurd, ben je er in sommige gevallen als huurbaas verantwoordelijk voor dat het pand netjes wordt opgeruimd. Echter, het schoonmaken van al deze ruimtes kan erg veel tijd kiezen. De meeste huurbazen kiezen er dan ook voor om de kantoren te laten schoonmaken. Dit omdat kantoren schoonmaken niet eenvoudig is en het voor relatief weinig geld uitbesteed kan worden. Bovendien kun je dit als huurbaas verrekenen in de huurprijs.

kantoren schoonmaken

Hoe meer panden hoe goedkoper de schoonmaak

Als je eigenaar bent van verschillende panden of als je veel panden van anderen verhuurd, is het aan te raden om al deze panden door een partij te laten schoonmaken. Dit omdat het dan over het algemeen minder geld kost. Daarnaast kost het qua administratie ook aanzienlijk minder tijd. Het vinden van de juiste partij voor de schoonmaak in de kantoren kan best lastig zijn. Wel is het belangrijk dat je hier voldoende aandacht in stopt. Als er namelijk een goede samenwerking tot stand komt, heb je daar jarenlang profijt van. Bovendien kost het dan een keer tijd in plaats van dat je steeds aan het zoeken bent naar een nieuwe partij.

vca online

Behaal je vca online en je kunt gelijk bevoegdheid aantonen

Je vca online halen is in het voordeel van velen. Niet alleen kan jij leren waar en wanneer je wil op je eigen tempo, ook je werkgever zal er blij mee zijn. Met name als hij of zij betaalt is een vca online halen vaak in je voordeel. Je kunt er namelijk in je eigen tempo aan werken. Vaak is het ook nog goedkoper. 

Waarom een vca behalen?

Vca is – zoals je waarschijnlijk al had vermoed – een afkorting. Het staat voor Veiligheid Checklist Aannemers. Vroeger was dit certificaat bedoeld voor aannemers maar tegenwoordig wordt het gebruikt voor allerlei sectoren. Bovendien is de eerste letter in de afkorting inmiddels uitgebreid tot een eigen afkorting op zich. De V staat inmiddels voor veiligheid, gezondheid en milieu. Je kunt met dit diploma aantonen dat je goed kunt handelen in het voordeel van alledrie die punten. 

Online leren

Het vca is relatief simpel te halen en hoeft ook niet veel te kosten, zeker niet wanneer je werkgever in een keer meerdere mensen opleidt. Daar wordt het vaak goedkoper van. Voor jou als werknemer is dit bovendien ook een mooie stap want je kunt dat diploma ook weer meenemen op je CV en eventueel bij een andere werkgever in de toekomst. 

Wolky dames boots

Wolky dames boots

Als je op zoek bent naar boots waar je prettig op kunt lopen en die er ook nog eens modieus uitzien dan zijn Wolky dames boots zeker een aanrader. Boots van Wolky zijn in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. Je kunt boots vinden voor verschillende weertypen en in verschillende stijlen. Zo kun je wat hogere boots vinden die heerlijk warm zijn voor in de winter, lage boots die in de zomer mooi staan en meer ventileren, of boots die geschikt zijn om zeer lange stukken op te lopen. 

Wolky dames boots

Wolky dames boots

Alles boots van Wolky zijn geschikt voor vermoeide voeten. Zo is het voetbed speciaal ontworpen om je te ondersteunen en wordt de hak door het soepele leer fijn gevormd zodat het prettig zit. Ook als je geen last hebt van vermoeide voeten maar graag boots wilt die lekker zitten en lang meegaan dan zijn deze boots geschikt. Voor iedereen is een andere uitvoering prettig en daarbij zijn verschillende kleuren en looks belangrijk. Hierdoor zijn dus ook veel verschillende Wolky dames boots verkrijgbaar die zowel modieus zijn als zeer prettig zitten. Wolky dames boots zijn sportieve schoenen in een modieus jasje. Zo kun je zeker leuke boots bij dit merk vinden die bij jouw leefstijl past.

Toiletmarkt

Een nieuw toilet kopen?

Dus jij wilt een toilet kopen? Dat kan! Maar dan is het wel handig om te weten wat voor een soort toiletten er allemaal beschikbaar zijn en waar je op moet letten bij het kopen van een nieuwe. Je wilt natuurlijk wel een mooie en comfortabele in je huis hebben. Het is namelijk wel een aankoop waar je jarenlang mee zal doen. Het is dan ook goed om alle opties te bekijken en er uiteindelijk een te kopen die het beste bij jou past.

Het is goed om naar een expert te gaan wanneer je van plan bent om een nieuw toilet kopen. Zij kunnen jou namelijk alle informatie en advies geven die je nodig hebt bij het kopen van een nieuwe. Wanneer jij een nieuwe gaat kopen moet je er namelijk wel rekening mee houden dat het uit meerdere onderdelen bestaat. Ook is het natuurlijk niet zomaar neergezet een aangesloten, hier komt veel bij kijken. Op internet zijn er onwijs veel te vinden, dus neem gerust een kijkje.

Accessoires en andere items

Wanneer jij dan eenmaal een nieuw toilet kopen in je huis hebt staan ben je natuurlijk nog niet klaar. Uiteraard wil je de rest van de ruimte ook mooi aangekleed hebben. Het moet natuurlijk geen koude en kille ruimte blijven. Dit zou namelijk niet fijn zijn aangezien je er soms best wat tijd zal doorbrengen. Schakel daarom een specialist in die jou kan helpen bij het aankleden van de ruimte.

monitorarm

Waarom je kiest voor een monitorarm

Wil jij een thuiswerkplek maken waar je net zo goed kunt werken als op kantoor? Dan is het raadzaam om eens na te denken over de mogelijkheden van zo’n thuiswerkplek. Want wat komt hier zoal bij kijken? Er zijn een hoop dingen waar je aan kunt denken, maar niet alles is even belangrijk. Zo kan een monitorarm wel zeker voor het voorkomen van klachten zorgen. En daar vertellen we je in dit artikel graag meer over.

monitorarm

De perfecte thuiswerkplek

Wanneer je een ruimte wilt maken waar je zonder problemen kunt werken bij jou thuis, kun je veel zaken toevoegen. Maar wat is nu echt essentieel? Je kunt denken aan zaken zoals een bureaustoel en een bureau. Daarmee zorg je ervoor dat je houding in ieder geval goed is. Tevens kun je denken aan een monitorarm. Want daarmee zet je jouw monitor op een goede hoogte, en dat is absoluut noodzakelijk. Je kunt namelijk snel last krijgen van nekklachten of schouderklachten wanneer je hier niet aan denkt. Tevens kun je zo beter werken wanneer je met twee schermen werkt. Kijk dus zeker eens naar de mogelijkheden van zo’n monitorarm, want je voorkomt er veel problemen mee.

monitorarm
Autoruitschade

Autoruitschade

Het is belangrijk dat je niet met autoruitschade blijft rondrijden, want dat is gevaarlijk. Een sterretje in de voorruit lijkt ongevaarlijk, maar het kan onder invloed van temperatuurverschillen gemakkelijk scheuren. Dan verliest de autoruit snel zijn sterkte. Als je daar niets aan laat doen kan de ruit tijdens het rijden ineens kapot gaan. Autoruitschade moet je dus laten repareren. Als de schade beperkt is gebleven tot een sterretje kan de ruit in verreweg de meeste gevallen worden gerepareerd met een kunsthars. De ruit heeft na de reparatie weer zijn originele sterkte.

Autoruitschade

Hoe werkt reparatie van autoruitschade met kunsthars?

De reparatie van autoruitschade met kunsthars is mogelijk voor elke beschadiging die kleiner is dan een munt van 2 euro. Eerst wordt het oppervlak van de beschadiging goed schoon gemaakt. Daarna wordt er een vloeibare kunsthars op de beschadiging gedaan. Die trekt in de scheuren en gaatjes van de beschadiging. Daarna wordt deze hars met een UV-lamp beschenen. Dat heeft als effect dat de hars keihard wordt. Tenslotte wordt het gerepareerde oppervlak van de ruit gepolijst, totdat je helemaal niet meer kunt zien dat er een beschadiging in de ruit zat. Na het repareren van autoruitschade is de autoruit weer net zo sterk als toen hij nieuw was.

Sterretje repareren is soms gratis

Bij AAS Schadeherstel kost het repareren van een sterretje € 60. Voor wie aanvullend verzekerd is, is reparatie van een sterretje gratis. Voor autoruitschade herstellen met kunsthars kun je 24/7 bij AAS Schadeherstel terecht om een afspraak te maken. Als de beschadiging in de ruit te groot is voor een behandeling met kunsthars moet de ruit worden vervangen. Alle elektronica in de ruit moet dan opnieuw worden gekalibreerd. Dat kan alleen op afspraak. Het voordeel van een nieuwe ruit is dat daar helemaal geen beschadigingen meer in zitten

netwerkbeveiligingen

Beveiliging phishing voor ondernemers

Sinds een aantal jaar maken steeds meer mensen gebruik van het internet. Dit geldt voor zowel ondernemers als particulieren. Helaas zitten er ook een aantal vervelende gevaren aan het internet. Dit is zeker voor ondernemers erg lastig en vervelend. Als zij last krijgen van een cyberaanval of een phishingmail kan dit in één keer hele vervelende gevolgen hebben. het komt dan ook geregeld voor dat ondernemers hun beveiliging phishing niet helemaal op orde hebben.

netwerkbeveiligingen

Een investering in een goede beveiliging

Voor veel ondernemers is het verstandig om te investeren in een goede beveiliging. Dit komt doordat er in de meeste ondernemingen veel meer geld omgaat. Helaas komt het geregeld voor dat ondernemers veel geld verliezen doordat zij in een zogenoemde phishing e-mail trappen. Dit zijn e-mails waarmee hackers gevoelige informatie willen stelen. Daarnaast kiezen deze hackers er ook voor om de systemen van een ondernemer te blokkeren. Vervolgens zullen zij dit pas weer vrijgeven als zij losgeld hebben ontvangen. Dit wilt natuurlijk iedere ondernemer voorkomen. Zorg er dus voor dat je alle beveiliging in jouw bedrijf op orde hebt.